Абонирайте се за последните новости и актуални предложения  Абонирай се

За спокойствие през деня и здравословен сън през нощта

Продуктите Фиторелакс съдържат уникална комбинация от:

Екстракт от Валериана - има седативно, транквилизиращо, спазмолитично и антиконвулсивно действие. Валериановата киселина директно повлиява метаболизма на ГАМК (гама-амино маслена киселина), като инхибира разграждането й в мозъка (ГАМК е субстанция необходима за настъпване на съня). Повишава качеството на съня, като не предизвиква чувство на сутрешна сънливост.

Екстракт от Глог има спазмолитично и съдоразширяващо действие върху съдовете на главния мозък и коронарните съдове, което подобрява снабдяването на мозъка и миокарда с кислород.

Екстракт от Мента и особено ментолът в ментоловото масло разширява коронарните съдове.

5–хидрокситриптофан - повишава нивата на серотонин (имащ ключова роля за качеството на съня) и по този начин повлиява благоприятно състоянията, свързани с ниски нива на серотонина. Екстрактът от Пасифлора - съдържа естествен серотонин, блокира активността на моноаминоксидаза - ензим, който разрушава серотонина.

Хмел - Допълва ефектите от екстрактите на валериана и пасифлора ( в много изследвания се потвърждава положителния ефект на комбинацията с валериана). Има седативно, релаксиращо, аналгетично и спазмолитично действие (основно дължащи се на етеричните масла и флавоноидите).

Мелатонин - естествен хормон на съня, предизвиква бързо заспиване, абсорбира се напълно, пиковите плазмени концентрации настъпват между 45–тата минута и първия час.

Фиторелакс Ден и Нощ приемайте при:

•   Периодично нервно напрежение (като дневен седативен продукт при психично натоварване, безпокойство, раздразнителност)

•   Затруднено заспиване или смущения в съня, дължащи се на нервни състояния, чувство на безпокойство

•   Периоди на повишено умствено напрежение и стресови ситуации

•   По-лесна адаптация на организма след пътуване със смяна на часовите зони

.

„Фиторелакс Ден и Нощ“ ще ви помогне да сте спокойни през деня и да спите качествено през нощта

д-р Вера Иванова – психиатър, БДПЛР „Св.Богородица“, Нареченски бани

Фиторелакс ден и нощ на ВИТАГОЛД  
Обединява действията на 5-хидрокситриптофан – естествен прекурсор на серотонина, по-широко известен,  като „хормон на щастието“ от една страна страна с микс  от билкови екстракти, от друга, с доказано успокояващи  био-активни съставки – триото мента, глог и валериана; хмел и пасифлора. Състоянията предизвикани от ниски нива на серотонин са: депресия, безсъние, тревожност и безпокойство, мигрена и главоболие, затлъстяване, фибромиалгия и др.

Затова комбинацията:

  • мента, глог и валериана – е доказана  комбинация срещу  нервно  напрежение
  • пасифлора  и хмел – имат успокояващо, аналгетично, спазмолитично действие

Нарушенията на съня и бодърстването са сред най-честите проблеми на съвременното общество. Доказано е, че безсънието е пряко свързано с общото здравословно състояние и качество на живот. Безсънието е причина за умората през деня и лошото настроение, които водят до повишена раздразнителност, вътрешно напрежение и депресия. Хроничното безсъние води и до редица съпътстващи проблеми, като най-често: респираторни, ревматологични, сърдечно-съдови, мозъчно-съдови и др.


 

Връзки

  • image
  • image
  • 1

Национално покритие

newmap

За контакти

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас:
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  гр. София, ул. "Вихрен" №34