Абонирайте се за последните новости и актуални предложения  Абонирай се

Пълноценна грижа за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система

Кардиовит съдържа:

Коензим Q10 играе ролята на антиоксидант и “ловец” на свободни радикали най-вече във връзка с развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Селен - предотвратява сърдечно-съдовите заболявания, а недостигът му увеличава риска от тези заболявания със 70%. Селенът притежава важни биологични и биохимични функции. Има доказани уникални антиоксидантни качества и способност да регулира метаболизма на щитовидната жлеза.

Магнезий - днес милиони страдат от недостиг на минерала, който ни подмладява и пази от безброй болести, включително и от инфаркт. Наричат го тайната на дълголетието. Дори, за да прочетете тези редове, ви е нужен магнезий. Защото само ако е в достатъчно количество в тялото ви, той ще позволи на калция да влезе в нервната система и да направи възможно протичането на сигналите от нервите към главния мозък.

Л-аргинин - носител и донор на азота, необходим за синтезата на мускулна тъкан, от която е изградено сърцето. 

Л-карнитин - елиминира мазнините, като намалява чувството за глад и премахва слабостта. Добро е и профилактичното му действие срещу болести на черния дроб,сърдечно-съдовата система и бъбреци.Л-карнитинът стимулира работоспособността на сърцето и подобрява снабдяването му с енергия. Доказано е, че помага при сърдечна аритмия и увеличава сърдечната издръжливост. Дори притежава още едно свойство: действа като антиоксидант!

Бялата върба се използва при лечение на проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Добре известно е и нейното антипаразитно и антималарийно действие.

Глог - подобрява работата на коронарните артерии, така сърцето получава повече кислород. Също така увеличава силата на сърдечните съкращения и сърцето изпомпва повече кръв. Глогът и препаратите от него са идеални за продължителна терапия. Може да се съчетава с други лекарства, защото няма странични ефекти и не засилва страничните ефекти на лекарствата.

Мая от червен ориз - стимулатор, както на кръвообращението, така и на храносмилането. Тя оказва пряк ефект върху метаболизма на холестерола в черния дроб, намалява неговата продукция и понижават нивото на общия холестерол. По този начин маята от Червен ориз намалява риска от натрупване и отлагане на мастни вещества (атероматозни плаки), благоприятстващи развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Валериана - действа седативно при възбуда и стимулиращо при крайна умора. Тя още понижава плавно кръвното налягане и регулира нарушения сърдечен ритъм, отстранява болката в сърдечната област.

Действието на Кардиовит е доказано, благодарение на уникалния му състав:

   Глог - увеличава силата на сърдечните съкращения

   Бяла върба - притежава потивосъсир-ващо действие и предпазва от тромби

   Валериана - регулира нарушения сърдечен ритъм, тушира прекардиалната болка

   Л карнитин - стимулира работоспо-собността на сърцето и го снабдява с енергия, помага при сърдечна аритмия и увеличена сърдечна активност

   Л аргинин - регулира тонуса на артериалните съдове

   Коензим Q 10 - енергизира сърдечния мускул

   Селен - подобрява еластичността на кръвоносните съдове

.


Всяка година сърдечните заболявания причиняват близо 1/3 от всички смъртни случаи на земята (над 17 млн. живота годишно). Ако ръстът в стойностите продължи - към 2030 г. над 23 млн. души годишно ще умират от сърдечни заболявания.

В Европа тези болести причиняват 47% от смъртността (52% при жените и 42% при мъжете). Основни проявления са коронарната болест на сърцето и инсултът.

У нас процентът е още по-висок - над 60% от всички смъртни случаи се дължат на сърдечно-съдови заболявания.

Най-засегнати са хората над 55-годишна възраст - в 91% от случаите. Въпреки че рискът е по-голям за хората в по-напреднала възраст, все по-често случаи на сърдечни инциденти засягат и младите хора.

 

Връзки

  • image
  • image
  • 1

Национално покритие

newmap

За контакти

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас:
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  гр. София, ул. "Вихрен" №34