Абонирайте се за последните новости и актуални предложения  Абонирай се

За баланса на чревната микрофлора

Продуктът е специално разработена формула от 7 избрани щама на живи култури от пробиотични бактерии (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium breve, Streptococcus thermophilus Lactobacillus casei subsp.Casei, Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum).

Lactobacillus acidophilus - една от най-важните бактерии в  чревния тракт на човека, произвежда важни ензими (напр. Галактаза), необходими за усвояване на млечната захар

Lactobacillus rhamnosus - предпазва пикочо-половата система от бактериални и гъбични инфекции

Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum - спомага за намаляване честотата на стомашно- чревните нарушения (диария, гадене, запек)
Streptococcus thermophilus - спомага за ефективното разграждане  на лактоза

Lactobacillus casei subsp.Casei – спомага при констипация и синдром на раздразнените черва

Lactobacillus bulgaricus - образуват покритие върху лигавицата, като по този начин не позволяват на патогенните микроорганизми да се заселят върху нея

Пробиотик Комплекс съдържа и пребиотичен компонент – Инулин.

ПРЕБИОТИКЪТ ИНУЛИН увеличава здравословната микрофлора, подпомага работата на стомашно-чревния тракт и имунната система на организма. Той стимулира определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки функцията му. Инулинът не се разпада по време на храносмилане и не повишава нивата на кръвната захар в организма. Подпомага абсорбцията на някои важни минерали в стомашно-чревния тракт

Продуктът  се препоръчва особено при допълнително лечение по време и след прием на антибиотици, както и при допълнително лечение на стомашно-чревни заболявания от различен произход, през периодите на увеличена чувствителност към инфекции.

Пробиотик Комплекс:

•   Препоръчва се за допълнителен прием по време и след лечение с антибиотици, като допълнителна терапия при функционални стомашно-чревни заболявания от различен произход, както и през периодите на увеличена чувствителност към инфекции

•   Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт

•   Възстановява и поддържа баланса на чревната флора

•   Подсилва имунната система

•   Подобрява храносмилането

.

Пробиотик Комплекс е иновативен пробиотичен комплекс

Това е един от малкото продукти на българския пазар, който съдържа 7 пробиотични щама. А допълнителен плюс е добавения Инулин, който се отнася към групата на т.нар. пребиотици, т.е. съвсем спокойно можем да отнесем Пробиотик Комплекс към т.н. синбиотици.

Синбиотиците са иновативни комплексни препарати, съчетаващи лечебните действия на пробиотиците и пребиотиците. Т.е. два продукта в едно! В състава на тези хранителни добавки се включват и допълнителни вещества, с което се увеличaват ползите от приема на синбиотиците - понижава се процентът мазнини в тялото, намаляват умората и стреса, намаляват калциево-фосфорната обмяна, намаляват остеопорозата.

Инулинът, като основен пребиотичен компонент в Пробиотик комплекс, е единственото вещество покриващо на 100 % изискванията за пребиотик. В резултат се получава перфектната комбинация от пробиотици и пребиотици, които прекрасно се комбинират един друг, за да се получи максимално ефикасно въздействие върху организма. Живите щамове на пробиотичните бактерии възстановяват и поддържат баланса на чревната микрофлора, докато пребиотичния компонент осигурява енергия, необходима за развитието на пробиотичните бактерии, т.е. получава се една взаимно допълваща сe симбиоза с мощен ефект. Потиска се развитието на патогенни микроорганизми в червата и стимулира развитието на представители на нормалната микрофлора, чийто недостиг е диагностициран.

 

Връзки

  • image
  • image
  • 1

Национално покритие

newmap

За контакти

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас:
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  гр. София, ул. "Вихрен" №34