Сокът от киселец поддържа жлезите с вътрешна секреция

zeleni-smutita

Киселецът е многогодишно тревисто растение от се­мейство Лападови. Неговият сок е чудесно средство за стимулиране на лениви черва, което от своя страна е необходима стъпка при провеждане на прочистващи процедури на дебелото черво.

Този зеленчук е богат на калиев оксалат, който е полезен за организма само в органично състояние. Затова и киселецът не бива никога да се готви.

Той има относително високо съдържание на желязо и магнезий, от които червените кръвни телца постоян­но се нуждаят. В него се съдържат и елементите фос­фор, сяра и силиций, които прочистват организма и съ­щевременно подхранват редица части от него. Комбинацията от тези елементи прави сока от кисе­лец особено подходящ за поддържане на жлезите с вът­решна секреция.

Внимавайте със сокът от кисело зеле!

Както е известно, киселото зеле се приготвя като на­рязани или цели зелки се накиснат във вода, в която е добавена сол. Процесът на мариноване и на фермента­ция на зелето превръща неговия сок в субстанция, ко­ято дразни лигавицата на стомаха. Той оказва влияние върху текстурата на кожата, която има склонност към загрубяване. Стимулиращият ефект върху органите на храносмилателната система е изключително вреден, поради високото съдържание на неорганична сол в зе­левия сок.
 
Натурален сок от зеленчуци лекува жлъчка и черен дроб.

Национално покритие

newmap

За контакти

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас:
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  гр. София, ул. "Вихрен" №34